diumenge, 13 de gener del 2013

DISLÈXIA. Programes informàtics


PROGRAMES     INFORMÀTICS

  • Video Corporatiu Rehasoft. Empresa dedicada a solucions per a persones amb dislèxia, TDAH i altres trastorns de l'aprenentatge.

http://www.youtube.com/watch?v=BPR2dnVCarY&feature=youtu.be

  • Rehasoft
Clicker és una eina increiblement versàtil que ofereix noves fomes d'aprenentatge multisensorial i multimèdia. Permet crear exercicis i treballar amb l'estructura d'oracions, bancs de paraules, llibres parlants, distints projectes multimèdia, l'etiquetatge i l'ensenyament d'idiomes.
Activitats per a treballar la Dislexia

  • MeMotiva Junior CAT.mp4

MeMotiva és un programa dissenyat per augmentar la memòria operativa en nens i adults amb dificultats d'atenció i concentració. Està especialment indicat per a nens amb TDAH, ja que es tracta d'un programa molt pautat i rutinari.
La memòria operativa és una funció fonamental i necessària per poder realitzar un seguit d'activitats mentals com llegir, resoldre problemes matemàtics, calcular, etc. Per exemple, utilitzem la memòria operativa per recordar un número de telèfon o per seguir una instrucció. Amb una bona memòria operativa podem gestionar millor el nostre temps i evitar les distraccions, quelcom fonamental per a persones amb TDAH i problemes de concentració.


  • Lletres amb més.mp4
Lletres amb més és un programa que ensenya a reconèixer i utilitzar totes les lletres de l'abecedari d'una forma divertida. S'entrena també la capacitat per diferenciar les lletres, reconèixer paraules i escriure les paraules més comuns de la llengua.
El programa conté dotze parts diferents amb les quals s'aprèn jugant i de forma gradual. Es construeix sobre llistes de paraules diferents, de forma que s'adapta fàcilment al nivell de coneixement de cada nen. Amb aquest programa es pot treballar tant amb lletres minúscules com amb majúscules.


  • DiTres CAT.mp4
DiTres és un paquet de software d'ajuda compost per tres programes DiTex, DiDoc i DiLet. La idea principal dels programes és fer que l'ordinador llegeixi tots els textos mitjançant la incorporació d'una veu sintètica. Escoltant aquests textos, el dislèctic pot assumir el contingut perfectament. Això implica l'obertura d'un altre canal sensorial permetent al dislèctic comprendre i assimilar qualsevol tipus d'escrit.




    PROGRAMARI         EDUCATIU

    Des de la pròpia xarxa recomanem la zona click amb nombroses activitats per a totes les edats (a partir de 3 anys) i necessitats. Es tracta d'un servei gratuït del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

    Els programes d'ordinador creats i comercialitzats a Espanya amb el nom de "Pipo" contenen diferents activitats i exercicis pràctics per treballar les lletres, síl labes, paraules i també el càlcul entre d'altres. S'aconsellen especialment per població infantil. Des de la web es pot fer algun exercici de prova previ registre.
    http://www.pipoclub.com/webonline/webleer.htm

    Altres webs molt interessants amb ampli contingut educatiu són: http://childtopia.com
    Està disponible en diferents llengües tant nacionals com internacionals.
    http://roble.pntic.mec.es/arum0010/


    Material especialitzat

    El següent enllaç mostra una llista de material especialitzat en problemes de lecto-escriptura i disponibles a la Llibreria Lebón (Barcelona).
    http://www.lebon-libros.com
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada